Blog de JF. JF no és community manager, experiències de JF a la xarxa reunides en un blog. blog, JF, JF teixido, Jordi Teixido, Lleida, diables, diables de lleida, correfoc, villagueb, villanos, AI, AUI, community, manager, comunity manager, SETI, BOINC, pink floyd, Lo Drac Carrincló, CCOO, Llicència de Creative Commons
No sóc comunity manager de JF Teixidó està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a www.jfnoescomunitymanager.blogspot.com.

dissabte, 17 de maig del 2014

Detencions per opinar


Sembla que tornem enrere. L'assassinat d'Isabel Carrasco i les conseqüències posteriors m'han fet pensar en aquesta imatge que ja vàrem utilitzar molt els habituals de Villagüeb quan es debatia la Llei d'Aznar que vàrem rebatejar com L$$I. D'entrada he de rebutjar qualsevol assassinat, no perquè m'obligui algú, sinó perquè sempre he rebutjat qualsevol mena de violència i no he trobat mai cap causa que justifiqui un assassinat. Quan es debatia la L$$I jo feia de taverner a Villagüeb (moderador del xat) i em van engrescar per tal de moderar un fòrum específic sobre la Llei a eListas, i déu n'hi do, mai vaig aprendre tant de lleis i interpretacions seguint els debats des que van entrar (l'advocat Almeida, Víctor Domingo, membres de l'AI i de l'AUI...)



En aquest cas s'hauria de mirar si hi ha una "causa" psiquiàtrica o si va ser una revenja no per el que diuen sinó per donar-li una plaça de treball a un altre que tenia més favors que cobrar que la filla de l'assassina. Ara bé, com he dit aquest assassinat va provocar una serie de reaccions, començant per els que des del primer moment van airejar que es tractava d'un crim polític donat que les eleccions europees eren a tocar. Fins i tot va haver algú que va dir per les xarxes que la revista El Jueves tenia responsabilitat com a inductors per haver publicat una crítica mesos enrere. Aviat es va desmentir la motivació política, i, cosa rara, vaig trobar en falta algú que llencés un "ha sido ETA", que ja se sap de de inconscients el món n'està ple. Però els que si que van sortir van ser els que obertament van declarar que se n'alegraven de la seva mort i fins i tot els que animaven a que assassinessin a més polítics.


Però vet aquí que el govern ràpidament va donar ordre de perseguir, detindre i posar a disposició judicial als que fessin comentaris en aquesta línia a les xarxes socials. ¡Coi! sembla que quan els interessa treballen ràpid, en menys d'una setmana varis detinguts. En canvi usuaris a serveis com Twitter que fa mesos que demanen la mort de polítics i la entrada de tancs a Catalunya per exterminar independentistes continuen fent de les seves i l'única reacció de @policia és "desear la muerte no es delito, si te molesta bloquea al usuario" o quelcom semblant. Les detencions es van fer al dia següent de que la policia publiqués aquest comentari.


De moment sembla que si que el govern vol tornar enrere, i tot i el respecte a una mort injustificada sembla que volen utilitzar l'assassinat per utilitzar una màrtir per justificar una regulació de les xarxes socials que tots els usuaris han rebutjat sempre. Avui ha publicat Ermengol una vinyeta on resumeix el futur que ens espera:

Ara, que aquest últims dies està circulant un resum que de ser cert deixaria el cas prou clar ¿ho ratificaràn al judici?

2 comentaris :

  1. Vaja, no sóc l'únic que ho pensa... http://www.eldiario.es/piedrasdepapel/punado-cargos_6_261133888.html

    ResponElimina
  2. Una noticia relacionada, http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/05/20/catalunya/1400574948_733074.html per la radio ja diuen que es faràn detencions

    ResponElimina